Küçük Yatak Odası Dekorasyonu

Küçük yatak odası dekorasyonu için dikkat etmeniz gerenler, dekorasyon ipuçları ve dekorasyon önerileri ile hayalinizdeki yatak odası dekorasyonuna kavuşabilirsiniz. Paylaşacağımız dekorasyon örneklerinden ilham alarak yatak odanızda kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Eşya Seçimi

Küçük yatak odası dekorasyonu için belki de en adım eşya seçimidir. Çok yer kaplayacak büyük yataklar, gardroplar, şifonyer ve komodin gibi eşyalardan uzak durmalısınız. Eşya tercihinizi minimal eşyalardan yana yapmanızda fayda var.

Eşyalarınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur renk seçimidir. Koyu renkli ve mekanı olduğundan daha küçük ve kasvetli gösterecek eşyalar seçmekten kaçının. Bunun yerine beyaz veya gri tonlarında eşyalar tercih edin. Eğer koyu renkleri seviyorsanız ve yatak odanızda mutlaka bu renklere yer vermek istiyorsanız dekoratif objeler, çerçeveler gibi daha az yer kaplayan küçük eşyaları koyu renk alabilirsiniz.

Doğru Işık Seçimi

Küçük alanları büyük ve ferah göstermek için en önemli araç ışık oyunlarıdır. Tül ve perdelerinizi mümkün olduğunca açık renk seçin. Odanızın bolca ışık alması ferah bir alan görünümü yaratacaktır.

Buna ek olarak odanızda ayna kullanmak alan derinliği artıracaktır. Bu sayede daha geniş bir alan görünümü yaratabilirsiniz.

Portatif Eşyalar

Mümkünse yatak odanızda şifonyer, komodin gibi ekstra yer kaplayacak ürünler kullanamayın. Depolama alanı olarak dolaplarınızı kullanmanızda fayda var. Ekstra depolama alanı kazanmak için duvar rafları da kullanabilirsiniz.

Makyaj masası ya da çalışma alanına ihtiyacınız varsa katlanır duvar masaları iyi bir alternatif olabilir. Duvara monte katlanır masalar hem yer kaplamaz hem de geniş bir çalışma alanı sağlar.

Dekorasyon

Yatak odanızı karakterize edecek eşyalar ile dekore ederek kendi tarzınızı yaratabilirsiniz. Alanınız küçük olduğu için duvar rafları sizin için kurtarıcı olacaktır. Yatak başucunuza ya da uygun bulduğunuz diğer alanlarda duvar rafları monte edin. Bu ekstra alanı çerçevelerinizi, tablolarınızı, kitaplarınızı ya da diğer dekoratif ürünlerinizi sergilemek için kullanabilirsiniz.

Eğer bakmayı seviyorsanız yatak odanıza biraz canlılık katmak için bitkilere yer verebilirsiniz. Bitkilerinizi raflara yerleştirmek ya da tavana asmak alandan tasarruf etmenizi sağlar.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön