Feng Shui Ev Dekorasyonu

Feng Shui Tarzı Ev Dekorasyonu

Feng Shui tarzı ev dekorasyonu evinde sıcak ve sağlıklı bir alan yaratmak için tercih edilen bir dekorasyon tarzıdır. Evinizi dekore ederken Feng Shui tarzından ilham alabileceğiniz gibi var olan dekorasyonunuza küçük dokunuşlar da yapabilirsiniz. Bu yazıda Feng Shui tarzı dekorasyon için ipuçları ve öneriler bulabilirsiniz.

Temelini Çin felsefesinden alan Feng Shui’nin yaşam alanlarındaki yansıması modern dekorasyon ile doğal dünya arasında dengenin yakalanmasıdır. Bohem, modern ya da İskandinav gibi pek çok dekorasyon tarzı ile uyum sağlayabilir. Doğal yaşamla kuracağınız denge evinizde daha sağlıklı bir ortam oluşturmanıza yardımcı olur. Bu nedenle özellikle çocuklu ailelerinin yaygın tercih ettiği bir dekorasyon tarzıdır.

Feng Shui Dekorasyon İpuçları

Evinizin içerisinde yaratacağınız modern ve sağlıklı yaşam alanını dekore etmeye evin girişinden başlayabilirsiniz. Gösterişli, içeriye bol miktarda ışık girmesini sağlayan, doğal esintilerin olduğu kapıları tercih edebilirsiniz. Eğer bahçe kapınız varsa evin girişindeki kapıyı cam tercih ederek içeri bolca ışık alabilirsiniz. Ayrıca cam ve büyük boyutlu kapılar daha şık bir görünüm sağlar.

Kapının etrafında doğal aydınlatmalar kullanabilirsiniz. Dış ortamda yaşamaya uygun canlı bitkilere de evinizin girişinde yer verebilirsiniz.

Antre Dekorasyonu

Girişten sonra sizi karşılayacak ilk yaşam alanı olan antre dekorasyonu da Feng Shui tarzını tamamlayacak dokunuşlardan biridir. Antre alanınız darsa burada çok fazla eşya bulundurmamaya özen gösterin. Akıllı depolama çözümlerinden yardım alarak antrenizi hem dekoratif hem de işlevsel hale getirebilirsiniz.

Canlı bitkiler evinizin her alanında olmazsa olmazlardan olacak. Antrenizi de bu alanda yaşamaya uygun bitkilerle dekore edebilirsiniz. Eğer antre iyi ışık almıyorsa canlı bitkilere alternatif olarak kurutulmuş bitkilerden de yararlanabilirsiniz. Kurumuş çiçekler, otlar ya da dallar bu alana oldukça hoş bir hava katabilir.

Salon Dekorasyonu

Evin en çok vakit geçirilen alanı olduğu için salon dekorasyonuna ayrıca özen göstermelisiniz. Salonunuzda sade ve açık tonlar kullanmanız daha ferah bir alan görünümü yaratır. Bu sayede dekoratif ürünleriniz için de sade bir arka fon kazanmış olursunuz. Eğer salonunuz az ışık alıyorsa açık renk tül ve perde kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Pencerelerin yakınlarında yerleştireceğiniz ayna ya da ışığı yansıtan diğer ürünler ışığı yansıtarak salonunuzun daha fazla ışık almasını sağlar.

Salonunuzu dekore etmek için canlı bitkilerin yanı sıra ahşap, hasır, bambu gibi doğal ürünlere de yer verebilirsiniz. Geniş salonlarda salon bitkilerinin yanı sıra iç ortamda yaşamaya müsait Benjamin, limon,  bonsai gibi ağaçlara da yer verebilirsiniz.

Küçük alanlarda dekoratif ürünlere yer açmak için duvar raflarından yararlanabilirsiniz. Raflar kendi başına dekoratif bir ürün olabileceği gibi dekoratif ürünleriniz yerleştirmek için bir alan olarak da kullanılabilir. Depolama alanının kısıtlı olduğu evlerde ekstra depolama işi de görebilir.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif raflar için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön