Ev Düzenleme

Ev Düzenleme Fikirleri ve Örnekleri

Ev düzenleme fikirleri evinizde hem işlevsel hem dekoratif bir alan yaratmanıza yardımcı olur. Özellikle küçük evlerde yaşayanlar için yaşam alanını daraltmadan depolama alanı yaratacak fikirler bulmak işe yarayabilir. Siz de ev düzenleme fikirleri arıyorsanız bu yazımızda ipuçları bulabilirsiniz.

Evinizdeki Ölü Alanları Değerlendirin

Evin girişinde, antrede, buzdolabının yanında ya da oturma odanız yer alan ölü alanları kullanarak yaşam alanınızdan çalmadan depolama alanı kazanabilirsiniz.

Evinizin girişinde anahtar ve ya çanta, cüzdan gibi eşyalarını asmaya yarayan tekli duvar askılarından kullanabilirsiniz. Bu askıları dekoratif hale getirmek için bir raf kullanabilirsiniz. Rafın altına takacağınız kancalar eşyalarınızı asmak için yer açarken rafın üzerine dekoratif ürünler yerleştirebilirsiniz.

Antre, mutfak ve banyo evde en çok ölü alanın bulunduğu yerlerdir. Mutfağınızda buzdolabınız ya da mutfak dolaplarının yanında kalan küçük alanları sürgülü kavanoz çekmecesi yaparak değerlendirebilirsiniz. Yine banyonuzda lavabonun altı, çamaşır makinesinin yanı ya da üstü gibi alanlar genellikle boş bırakılır. Bu alanları su almayacak malzemelerle yapılmış dolapları yerleştirmek için kullanabilirsiniz. Lavabonun üzerinde yer alan aynayı kapaklı bir dolap ile değiştirerek aynanızdan feragat etmeden ekstra depolama alanı yaratabilirsiniz. Ayrıca banyo gibi dar alanlarda büyük aynalar kullanmak alan derinliğini artırarak geniş bir banyo hissi yaratır.

Dolap ve Çekmece İçi Düzenleyiciler

Geniş dolaplar içerisinde bolca ölü alan bulunabilir ya da çok küçük olan dolapları işlevsel hale getirmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Her iki koşulda da dolap içi düzenleyici kullanmak pratik bir çözümdür. Büyük dolaplarının içerisinde yerleştireceğiniz düzenleyiciler ya da ek raflar daha geniş depolama alanı yaratır. Küçük dolaplarda ise dar alanları daha etkili kullanmanızı sağlar.

Bunlara ek olarak dolaplarınızın altına sürgülü, ek çekmeceler yerleştirerek alan kazanabilirsiniz. Bu alanı mutfakta çatal, bıçak gibi küçük ürünleri dizmek ya da yatak odasında çorap gibi eşyaları yerleştirmek için kullanabilirsiniz.

Duvar Rafları

Evinizin neresinde olursa olsun boş duvarlarınıza yerleştireceğiniz duvar rafları harika bir depolama alanı olabilir. Duvar rafları ile kazandığınız ekstra alanı yalnızca depolama için değil dekorasyon için de kullanabilirsiniz. Mutfakta bardaklarını ya da kaselerinizi dizmek için, çalışma odanızda kitaplık olarak ya da banyonuzda sabun, diş macunu gibi bakım ürünlerinizi yerleştirmek için kullanabilirsiniz.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön