Çalışma Alanı

Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Evden çalışan ya da pandemi döneminde zorunlu olarak işine evden devam edenler için ev içerisinde verimli bir çalışma alanı yaratmak daha önemli bir hal aldı. Çalışma odanızın işlevsel olmasının yanı sıra dekoratif bir alana dönüşmesi burada geçireceğiniz uzun saatleri daha keyifli hale getirebilir. Eğer siz de çalışma odanızı dekore etmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız çalışma odası dekorasyon fikirleri ve önerilerinden bahsedeceğimiz yazımız tam size göre.

Ferah Bir Alan Seçin

Öncelikle çalışma odanızın ferah, geniş ve iyi ışık alan bir alanda olmasına özen gösterin. Eğer çalışma odanız yoksa çalışma masanızı aynı şekilde konumlandırmaya özen gösterin. İyi ışık almayan, loş alanlar uzun süren mesai saatleri boğucu bir hava yaratabilir.

Konum seçerken dikkate almanız gereken bir diğer ipucu çalışma alanınızın dikkatinizi dağıtacak etkenlerden mümkün olduğunca uzak olması. Örneğin yatak odanızda yer alan bir çalışma alanında uzun süre, verimli bir mesai geçirmek oldukça zor olabilir. Ya da mutfakta yer alan çalışma alanınız kısa molalarda sürekli bir şeyler atıştırmanıza neden olabilir. Bu hem çalışmanızı sık sık bölebilir hem de evden çalışırken hareketsiz kalan vücudumuzu fazla kilo sorunu ile karşı karşıya getirebilir.

Eşya Seçimi

Seçtiğiniz konuma bağlı olarak mümkün olduğunca geniş ve işlevsel eşyalar tercih edin. Portatif ya da çok işlevli eşyalar özellikle küçük alanlarda hayat kurtarıcı olabilir. Çalışma masanızın ideal yükseklikte ve genişlikte olduğundan emin olun. Yazıcı, klavye ya da dosya gibi çalışma araçlarınızı elinizin altında olacak şekilde konumlandırın. Yazıcıyı kullanmak için sürekli masa başından ayrılmak dikkatinizi dağıtabilir.

Eğer çalışma masanızın yakınında bu araçları konumlandırabileceğiniz bir alan yoksa çekmece, sürgülü dolap gibi portatif eşyalar işinizi kolaylaştırabilir.

Son olarak uzun süre masa başında oturacağınızı göz önüne alarak sandalye ya da koltuğunuz rahat olmasına özen gösterin. Çok yumuşak sandalye ya da koltuklar uykunuzu getirebilirken sert ve ergonomik olmayan ürünler de sırt ve boyun ağrılarına neden olabilir. Çalışma koltuğu ya da sandalyesi seçerken bu etkenleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Dekorasyon

Geldik işin eğlenceli kısmına. Çalışma alanınızı mümkün olduğunca işlevsel hale getirdikten sonra burada geçireceğiniz vakti keyifli hale getirecek dekoratif dokunuşlar yapın. Canlı bitki, küçük heykel, biblo gibi dekoratif objeler, resim ya da fotoğraf çerçeveleri gibi eşyaları tercih edebilirsiniz. Masanızın yanı başına yerleştireceğiniz bir aile fotoğrafı çalışma alanınıza sıcak bir dokunuş olabilir.

Duvarlarınızı dekore etmek için tercih edebileceğiniz ürünlerden biri de duvar raflarıdır. Raflar dekoratif olmasının yanı sıra ekstra depolama alanı sağlar. Bu sayede evrak, dosya gibi ofis araç gereçlerini yerleştirecek bir alan kazanmış olursunuz.

Dekoratif açıdan raflar kendi başına bir dekorasyon ürünü olmanın yanı sıra diğer ürünleriniz için alan açabilir. Tablo, fotoğraf, çerçeve gibi ürünleri raflara dizebilirsiniz. Bu alanı nasıl kullanacağınız sizin ihtiyaçlarınıza ve zevkinize bağlıdır, bu sayede çalışma odanıza karakter kazandırır.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön