Küçük Ev Dekorasyonu

Küçük Ev Dekorasyonu Önerileri

Küçük ev dekorasyonu önerileri hem işlevsel hem de tarzınızı yansıtacak bir yaşam alanı yaratmak için ilham verici olabilir. Duvar dekorasyonundan mobilya seçimine, dekoratif ürünlerden ev tekstiline kadar pek çok detaya değineceğimiz bu yazıda sizin için işe yarar ipuçları bulabilirisiniz.

İstek ve ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacak o evi dekore etmek için arka fon seçimi iyi bir başlangıç olabilir.

Fon Rengi Seçimi ve Alan Derinliği

Küçük alanları daha geniş göstermek için bazı ışık oyunlarından yararlanabilirsiniz. Açık renk duvarlar ve zemin döşemesi ışığı yansıtarak daha geniş bir görünüm hissi yaratır. Ayrıca açık renkler eşyalarınızda daha canlı ya da koyu renkler kullanmak için iyi bir fon işlevi görebilir.

Açık renk seçimine ek olarak ayna kullanımı da alanı geniş göstermek için akıllıca bir seçimdir. Aynanızı özellikle pencere kenarı gibi bol ışık alan yerlerde konumlandırabilirsiniz.

Küçük Ev Dekorasyonu

Küçük Ev Dekorasyonu Eşya Seçimi

Eşya seçiminizi açık renk ve minimal ürünlerden yana kullanabilirsiniz. Özellikle koltuk, masa gibi büyük eşyalarda açık renk kullanmak alan derinliğini artırır. Ancak koyu renkleri seviyorsanız bazı eşyalarınızı arka fonla kontrast yaratacak renklerde tercih edilirsiniz. Koyu ve canlı renkleri kullanırken renk uyumuna dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.

Bunlara ek olarak tül, perde, koltuk örtüsü gibi eşyalarda da açık renk kullanmaya özen gösterin Özellikle tül ve perdelerin ışığı kesecek kadar kalın ve koyu renkte olmamasına dikkat edin. Buna karşın yastık kılıfı, masa örtüsü gibi ürünlerde canlı renkler kullanarak alana hareket katabilirsiniz.

Ekstra Depolama Alanı Yaratın

Evinizin girişinde, salonunda, mutfağında ya da diğer odalarında bulunan ölü alanları depolama alanına çevirebilirsiniz. Köşe dolapları, gardırop ya da mutfak dolaplarınızın üzerine yerleştireceğiniz sepetler, duvar rafları gibi pratik çözümler depolama alanı sağlar. Sepet, raf gibi eşyaları seçerken tercihinizi dekoratif ürünlerden yana yaparak küçük ev dekorasyonu ile yaratıcı dokunuşlar yapabilirsiniz.

Dekorasyon için kısıtlı bir alana sahip olduğunuz küçük evlerde boş duvarları değerlendirmek harika bir çözümdür. Duvar raflarına fotoğraf çerçevesi, kitap, dergi, tablo gibi eşyalar yerleştirebilirsiniz.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön