İskandinav Ev Dekorasyonu

İskandinav Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

İskandinav dekorasyon dünyada giderek daha fazla popülerleşen, en çok sevilen ev dekorasyon tarzlarından biridir. Evlerimizde sade, işlevsel ve rahat ortam yaratmayı amaçlar. Siz de İskandinav ev dekorasyonunu seviyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız bu yazımızda İskandinav ev dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna cevap bulacaksınız.

Renkler

İskandinav ev dekorasyonuna renklerle başlayalım. Genellikle monorokrom, siyah ve beyazın tonlarının bir arada kullanıldığı renkler tercih edilir. Bu sayede evinizde şık bir hava yakalarken diğer dekoratif ögelere de temiz bir arka fon oluşturmuş Olursunuz.

İskandinav Dekorasyon

Siyah ve beyazın tonlarında seçtiğiniz renkleri pastel mavi, yeşil ya da hasır renk tonlarında eşyalarla kombine edebilirsiniz. Hasır eşyalar deyince aklınıza bohem ev dekorasyonu geliyor olabilir ancak doğru kullanıldığında hasır renk ve ya malzeme İskandinav dekorasyon ile hoş bir uyum sağlayacaktır.

Eşya Seçimi

Gelelim eşya seçimine. Eşya seçiminizi mümkün olduğunca minimal, işlevsel ve konforlu mobilyalardan yana kullanın. Koltuk takımı, yemek odası takımı, takım üniteler ve benzeri eşyalar yerine tek tek seçeceğiniz eşyaları birlikte kombine etmeyi deneyin. Örneğin koltuklarınızı aynı rengin tonlarında ya da kontrast yaratacak tonlarında farklı eşyalardan yana yapabilirsiniz. İkili ya da üçlü bir koltuğu berjer, puf ya da minderlerle kombine etmek güzel bir örnek olabilir.

Dekoratif Ürünler

Halı, tül ve perde, masa örtüsü gibi ürünler kullanarak ev dekorasyonuna devam edebilirsiniz. Tül ve perde seçiminizi açık renkli ve yere kadar uzanan seçeneklerden yana yapın. Bu sayede eviniz daha fazla ışık alır ve aydınlık, ferah bir alan yaratabilirsiniz. Tül ve perdelerin yere kadar uzanması alan derinliği yaratarak bu ferah görünümü destekler.

Koltuk şalı, minderler, masa örtüsü gibi ev tekstil ürünlerinde farklı desenler kullanmaktan kaçınmayın. Düz çizgiler, geometrik şekiller ve zıt renklerin bir arada kullanıldığı desenler eşyalarınızla uyum sağlayacaktır.

İskandinav Duvar Dekorasyonu

Ev dekorasyonunuzu tamamlamak için son adım duvar dekorasyonudur. Duvar dekorasyonunda pek çok farklı dekoratif ürün tercih edilmektedir ancak bunlardan ilk akla gelen çerçevelerdir. Farklı boyutlarda çerçevelerin belirli bir düzene göre duvara asılır. Çerçevelerin içinde fotoğraf, birbirini tamamlayan resimler ya da sloganlar olabilir.

İskandinav Duvar Dekorasyonu

Duvarlarınızı dekore etmek için tercih edebileceğiniz bir başka ürün duvar raflarıdır. Duvar rafları hem dekoratif ürünleriniz için yer açar hem de ekstra depolama alanı yaratır. Duvar raflarına isteğinize göre kitap, kaset, plak gibi antika eşyaları dizebilirsiniz.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön