Ev Düzenleme

Dekoratif Ev Düzenleme İpuçları

İster küçük ister büyük bir evde yaşayın fonksiyonel bir ev düzenlemesi ev dekorasyonunun ayrılmaz bir parçasıdır. Ev düzenleme için dolaplar, raflar, askılıklar, çekmeceler gibi pek çok eşyadan bahsedeceğiz.

Bu eşyalar sayesinde evinizde dağınık bir görüntüden kurtulacaksınız. Üstelik bu eşyalardan açılan alanı dekorasyon için değerlendirebilirsiniz. Hatta bu depolama alanlarının kendisi dekoratif bir işlev görebilir.

Sizin de ev düzenleme fikirlerine ihtiyacınız varsa gelin ipuçlarına birlikte göz atalım.

Ölü Alanları Değerlendirin

Antre, oturma odası, mutfak ya da yatak odası… Evinizin herhangi bir yerinde bir dolabın köşesinde kalan boşluk, kiriş ve ya kolonların yarattığı bölünmüş alanlar, eşyaların veya dolapların arakasında kalan boşluk gibi ölü alanları değerlendirin. Örneğin mutfağınızda buzdolabının yanında kalan boşluğu sürgülü bir dolapla değerlendirebilirsiniz. Raflarla ayırdığınız bu dolabın içine epeyce kavanoz sığacaktır. Bütün kuru gıdalarınızı bu alanda depolayabilirsiniz desek yalan olmaz.

Benzer şekilde evinizin herhangi bir yerinde kolon ya da kirişin böldüğü alanları dolap ile değerlendirebilirsiniz. Daha dekoratif bir görünüm için bu alanı bambu ile ayırmayı da düşünebilirsiniz.

Antrenizde ya da holde bulunan ölü alanları altı ayakkabılık üstü oturma alanı ya da dolap olacak şekilde değerlendirebilirsiniz. Evinize bu gözle baktığınızda burada sayamadığımız daha pek çok ekstra depolama alanı bulacağınızdan eminiz.

Boş Duvarlarınızı Değerlendirin

Duvarlarınızda yer alan niş ya da kirişlerin yarattığı girinti gibi alanları değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Örneğin duvarınızda bulunan genişçe bir girintiyi araya raf ekleyerek kitaplık olarak kullanabilirsiniz. Bu alan hem odanızdan çalmayacağı için yaşam alanınızı daraltmaz hem de dekoratif bir görünüm sağlar.

Bunlara ek olarak tabii ki en etkili çözüm duvar rafları. Duvar rafları ile ister oturma odanızda, ister mutfağınızda, ister antrede, evinizin herhangi bir alanında ekstra depolama alanı yaratabilirsiniz.

Örneğin mutfağınızda yaptıracağınız bir duvar rafını baharatlıkları ya da bardaklarınızı dizmek için kullanabilirsiniz. Benzer şekilde oturma odanıza yaptıracağınız duvar raflarını kitap, fotoğraf çerçevesi, tablo hatta varsa kaset, plak gibi eşyalarınızı dizmek için kullanabilirsiniz. Bu sayede sadece ekstra depolama alanı kazanmakla kalmaz aynı zamanda yaşam alanınıza çok şık bir dokunuş yapmış olursunuz.

Daha fazla dekorasyon ipucu için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön