Duvar Dekorasyonu

Dekoratif Duvar Dekorasyon Ürünleri

Eşya seçiminden ev tekstiline, renklere ve desenlere kadar evinizi dekore etmek için tercih edebileceğiniz pek çok alternatif var. Sizin de evinizin dekorasyonunu tamamlayacak son dokunuşlar için fikre ihtiyacınız varsa bu yazı tam size göre.

Duvar dekorasyonu için kullanabileceğiniz dekoratif ürünler, renkler, desenler ve akıllı depolama çözümleri için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Sanat Eserleri

Özellikle geniş alanlarda duvarlarını dekore etmek için büyük ölçekli sanat eserlerine yer verebilirsiniz. Örneğin bir duvarı ünlü bir tablo ya da fotoğrafla doldurabilirsiniz. Küçük alanlarda ise daha küçük ölçekli ürünler kullanmaya özen gösterin.

Duvarlarınızdaki küçük boşlukları değerlendirmek istiyorsanız birkaç küçük boyutlu eseri bir arada harmanlayarak kullanabilirsiniz.

Çerçeveler

Çerçeveler aslında sanat eserleri ile aynı kategoride değerlendirilebilir. Ancak farklı olarak çerçeveleri örneğin aile resimlerinizi ya da sizin için anlamlı hatıraları sergilemek için de kullanabilirsiniz. Bu sayede yalnızca duvarlarını dekore etmekle kalmaz, evinizde sıcak bir hava yaratmış olursunuz.

Heykeller ve Diğer Üç Boyutlu Ürünler

Heykel deyince aklınıza hemen mitolojik karakterler ya da başka büyük ölçekli eserler gelebilir. Ancak ezber bozarak duvara asılabilen küçük boyutlu ya da eni dar olan ürünler kullanabilirsiniz. Üstelik bu ürünler antika ya da tarihi eser niteliği olan ürünlerse sanat anlayışınızı yansıtacak değerli birer parça olabilir.

Makrome, Halı ve Benzeri Ürünler

Duvarlarınızı dekore etmek için Retro bir halı ya da baskılı duvar halıları tercih edebilirsiniz. Duvar rengi ve eşyalarınız açık tonlardaysa renkli bir Retro halı kullanmak yaşam alanınıza canlılık katabilir. Baskılı halıların ise tablo, fotoğraf, manzara gibi pek çok baskı seçeneği vardır.

Son yıllarda giderek popülerleşen başka bir alternatif ise makrome. Özellikle bohem dekorasyonun vazgeçilmezi olan makrome başlı başına dekoratif bir ürün olarak kullanılabileceği gibi saksılık, mumluk gibi şekillerde de kullanılabilir. Makromelerinizi kendiniz dokumayı düşünürseniz kendi el emeğiniz olan bir ürünle anlamlı bir duvar süsü yapabilirsiniz.

Duvar Rafları

Duvar rafları kendi başına bir dekoratif ürün olabilir. Ancak duvar raflarının en yaygın kullanımı diğer dekoratif ürünlerle harmanlanmasıdır. Örneğin rafları çerçeve, sanat eseri gibi dekoratif ürünlerinizi dizmek için kullanabilirsiniz. Ya da kitap, plak, kaset gibi antika değeri olan ürünleri sergilemek için alan yaratabilirsiniz.

Evinizde canlı bitki bulundurmayı seviyorsanız duvar rafları bitkileriniz için bir yaşam alanı olabilir. Ayrıca duvar rafları özellikle küçük evlerde ekstra depolama alanı kazandırarak işlevsel hale de getirilebilir.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön