Bohem Ev Dekorasyonu Önerileri

Bohem dekorasyon tarzı yaşam alanlarınızda kendi tarzınızı yansıtmak için kullanabileceğiniz kuralsız bir dekorasyon tarzıdır. Karakteristik, canlı renklerin hakim olduğu, özgün ede dekorasyonlarını seviyorsanız bohem ev dekorasyonu örneklerinden ilham alabilirsiniz.

İlham veren dekorasyon örnekleri ve bohem dekorasyon ipuçları için yazımızın devamına göz atın.

Bohem Ev Dekorasyonu İpuçları

Bohem dekorasyon tarzı içinde bolca rengin, bitkilerin, objelerin ve diğer bohem ürünlerin kullanıldığı bir dekorasyon türüdür. Bu nedenle bu ürünleri ön plana çıkaracak sade bir fon kullanmak iyi bir seçimdir.

Ev dekorasyonuna duvarlarınızdan ve eşyalarınızdan başlayacak olursak nötr renklerin hakim olduğu seçimler yapabilirsiniz. Duvarlar, koltuklar ve diğer büyük eşyaları beyaz, krem, bej gibi açık renk tonlarında tercih etmenizde fayda var. Toprak tonları ve diğer sıcak renkler de arka fon için tercih edebileceğiniz renklerdir.

Renkleri Etkili Bir Biçimde Kullanın

Dekorasyonda bohem tarzı seviyorsanız canlı renkleri kullanmaktan korkmayın. Kırmızı, mavi, sarı gibi canlı renkleri bir arada kullanmak arka fonunuz ile kontrast oluşturarak dinamik bir görünüm kazanmanızı sağlar.

Renkleri etkili bir şekilde kullanmak için etnik desenli halı veya kilimler, yastık kılıfları, koltuk örtüleri gibi pek çok üründen faydalanabilirsiniz. Sıcak renkleri dengeli bir şekilde kullanmaya ve gerektiğinde nötr renklerle dengelemeye özen göstermelisiniz.

Mobilya Seçimi

Bohem dekorasyon için belki de en karakterize özellikle doğal ürünlerin bolca kullanılması olabilir. Bambu, doğal ahşap gibi ürünlere alanınızda bolca yer verebilirsiniz. Bambu sandalye, masa, lambader ve avize gibi aydınlatma elemanları gibi ürünler alanınıza dekoratif bir hava katacaktır.

Mümkünse dekorasyon için seçeceğiniz eşyaları size özel olarak tasarlatabilirsiniz. Böylece tamamen size ait, tarzınızı yansıtan özgün bir dekorasyona sahip olursunuz.

Bohem Ev Dekorasyonu
Bohem Ev Dekorasyonu

Bohem Ev Dekorasyonu Aksesuarları

Tablo, fotoğraf çerçevesi, dekoratif objeler, aydınlatma elemanları gibi eşyaları size özgün bir şekilde dekore edebilirsiniz. Makrome örtüler, duvar süsleri, yastık kılıfları gibi ürünler de bohem ev dekorasyonu için sıklıkla tercih edilen eşyalar arasındadır.

Ev aksesuarlarını seçerken aile yadigarı eşyalar kullanmak, antika ya da ikinci el ürünler bulmak alanınıza yaşanmışlık katabilir. Bu sayede size özgün tarzı tamamlayabilirsiniz.

Canlı Bitkiler

Bohem ev dekorasyonu denilince akla ilk gelen dekorasyon ürünlerinden biri de canlı bitkilerdir. Salon bitkilerini salonunuza hareket katmak için kullanabilir, yaşayan bir alan yaratabilirsiniz.

Duvar Dekorasyonu

Duvar dekorasyonu bohem ev dekorasyonun bel kemiği olabilir. Duvarlarda bolca tablo, fotoğraf, makrome, duvar örtüsü ya da duvar süsü kullanabilirsiniz. Duvarlarınızda dekoratif eşyalara yer açmak için duvar rafları iyi bir araç olabilir. Duvar raflarını tablolarınızı, fotoğraflarınızı ya da plak kaset gibi koleksiyonlarınızı sergilemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca duvar rafları bitkileriniz için iyi bir yaşam alanı olabilir.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön