Küçük Mutfak Dekorasyonu

Küçük Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Küçük mutfak dekorasyonu önerileri mutfağınızda hem işlevsel hem de dekoratif bir alan yaratmanıza yardımcı olabilir. İhtiyaç ve isteklerinize cevap verecek, tarzınızı yansıtan mutfak dekorasyonu fikirleri için derlediğimiz fikirlere göz atın.

Küçük Mutfak Dekorasyonu için Açık Renkler Tercih Edin

Mutfağınızı dekore etmeye duvarlarınızdan ve eşyalarınızdan başlayabilirsiniz. Açık renk duvarlar, mutfak dolapları, masa, sandalye ve diğer eşyalar alanı geniş gösterecek en önemli unsurlardır.

Açık renkler ışığı yansıtarak daha geniş bir alan izlenimi yaratır. Bu derinlik izlenimini artırmak için pencerenizin önüne ışığı kesecek eşyalar koymaktan kaçının. Işığın bol olduğu alanlarda ayna ya da cam karo gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Bu malzemeler ışığı yansıtarak ferah görünümü destekler.

Doğal ışığa ek olarak mutfak aydınlatmasını da doğru yapmaya özen göstermelisiniz. Açık renk ve bol ışık veren aydınlatma araçlarını tercih edebilirsiniz. Mutfak dolaplarının altlarını ya da bar, raf gibi alanların altını aydınlatmak da iyi bir fikir olabilir.

Mutfak Barı ya da Ada Kullanın

Küçük mutfak dekorasyonu için mutfak ya da ada kullanmak oldukça işlevsel olabilir. Bu alanlar hem de mutfakta çalışma alanınızı genişletir hem de dekorasyon için kullanılabilir. Ada yapmak için yeterli alanınız yoksa portatif ada seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Küçük Mutfak Dekorasyonu İçin Eşya Seçimi

Küçük mutfak dekorasyonu için minimal eşyalar idealdir. Portatif masa ve sandalyelerden küçük tencere, kesme tahtası gibi pişirme araçlarına kadar minimal eşyalar tercih edebilirsiniz. Eğer mutfağınız masa koyamayacak kadar küçükse katlanır masa kullanabilirsiniz. Portatif masalar hem yemek alanı hem de çalışma alanı olarak kullanılabilir.

Köşe Dolapları Kullanın

Buzdolabınızın yanındaki ya da köşelerdeki ölü alanı depolama için değerlendirebilirsiniz. Mutfağınıza uygun olarak yaptıracağınız köşe dolapları küçük mutfak dekorasyonu için kurtarıcı olabilir.

Ekstra Depolama Alanı Yaratın

Ekstra depolama alanı kazanmak için mutfak duvarlarınızdaki boşlukları değerlendirebilirsiniz. Boş duvarlarınızda duvar rafları kullanmak bolca depolama alanı yaratabilir. İsterseniz bu alanı tablo, fotoğraf çerçevesi ve ya diğer dekoratif objeleri koymak için de değerlendirebilirsiniz.

Kısacası küçük mutfak dekorasyonu için duvar rafları kullanmak hem tarzınızı yansıtmak hem de ekstra depolama alanı kazanmak için oldukça idealdir.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön