Oturma Odası Duvar Dekorasyonu

Oturma odası evimizde en çok vakit geçirdiğimiz, ailemizi, arkadaşlarımızı, misafirlerimizi ağırladığımız bir yaşam alanı. Hal böyle olunca oturma odası dekorasyonu, ev dekorasyonu içi en çok önem verilen başlık haline geliyor. Siz de oturma odası nasıl dekore edeceğinizi düşünüyorsanız dekorasyon önerilerimize göz atabilirsiniz.

Temiz Bir Fon

Oturma odanızda bolca dekoratif ürüne yer vermek istiyorsanız duvar rengi, duvar kağıdı, koltuk, masa gibi büyük eşyalar ve perdelerde seçiminizi açık renklerden, sade ve desensiz ürünlerden yana yapın. Bu sayede daha sonra duvarlarınızı dekore etmek için kullanacağınız ürünler için harika bir alan yaratmış olursunuz.

Duvar Rengi veya Duvar Kağıdı

Oturma odası duvar dekorasyonuna duvar rengi ya da duvar kağıdı ile başlayalım. Bir önceki başlıkta belirttiğimiz gibi duvarlarda açık renklerden yana olmakta fayda var. Ancak bu duvarlarınızı hareketlendiremeyeceğiniz anlamına gelmez. Blok boyama ya da duvar kağıdı kullanarak bölünmüş alan izlenimi yaratabilirsiniz. Bu alanı dekoratif ürünlerle kombine ettiğinizde oldukça karakteristik bir dekor ortaya çıkacaktır.

Koyu renkli boya ya da duvar kağıdı kullanacaksanız özellikle küçük oturma odalarında odanın tamamını değil de belirli bir alanını değerlendirin. Aksi halde küçük veya az ışık alan salonunuzda boğucu bir hava ortaya çıkabilir.

Son olarak duvarlarınıza aykırı, rüstik veya bohem bir hava katmak isterseniz eski kilimleri duvara asmayı düşünebilirsiniz. Harika bir boho, nostalji havası yakalayacağınıza eminiz.

Sanat Eserleri

Oturma odası duvar dekorasyonu için olmazsa olmazlardan biri de sanat eserleri. Sanat eserlerini çok farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Yaygın olarak klasik sanat eserleri çerçeve ile duvara asılır. Bu oldukça hoş bir dekoratif dokunuştur. Ancak siz kendi imzanızı atacağınız farklı bir tasarım istiyorsanız sanat eserlerinin basıldığı duvar örtülerini değerlendirebilirsiniz.

Sanat eserlerinin bir başka kullanım şekli ise doğrudan duvarın üzerine uygulamaktır. Elinizden geliyorsa kendiniz veya ailenizle birlikte duvar resimleri yapabilirsiniz. Tamamen size özgü olan bu estetik dokunuş evinize karakter kazandıracaktır.

Çerçeveler ve Diğer Dekoratif Ürünler

Oturma odası dekorasyonu demişken fotoğraf çerçevelerini atlamak olmaz. Çocukluk fotoğraflarınız, aile anılarınız, mezuniyet ya da düğün fotoğraflarınız hiç fark etmez. Sizin için iz bırakan anıları duvarlarınıza asmak oldukça sıcak bir ortam oluşturacaktır.

Fotoğraf çerçevelerinin yanı sıra makrome, şapka, duvar tabakları, biblolar veya diğer dekoratif ürünleri de değerlendirebileceğinizi unutmayın.

Duvar Rafları

Eğer bu kadar ürünü nereye yerleştireceğim diye düşünüyorsanız duvar rafları harika bir fikir olabilir. Sanat eserlerini, fotoğraf çerçevelerinizi, kitaplarınızı ya da diğer dekoratif ürünlerinizi duvar raflarına yerleştirebilirsiniz. Duvar rafları hem dekoratiftir hem de ekstra depolama alanı sağlar. Bu özelliğiyle özellikle küçük evlerin vazgeçilmezidir.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön