Modern Dekorasyon

Modern Dekorasyon Önerileri ve İpuçları

Modern dekorasyon için ilhama ihtiyacınız varsa modern ev dekorasyonu ipuçlarından ve örneklerinden fikir edinebilirsiniz.

Minimal, bohem, gotik ya da başka bir tarz olması fark etmeksizin evinizde küçük dokunuşlarla modern bir hava yaratmak için yazımızın devamına göz atın.

Modern Dekorasyon Özellikleri

Modern ev dekorasyonu çok çeşitli şekillerde karşımıza çıkabilir. Ancak tarzından bağımsız olarak bütün modern evlerin ortak özellikleri bulunur. Bu özellikler şu şekilde sıralanabilir;

Açık kat planı; modern evlerde çoğunlukla oturma alanı ve yemek alanının bir arada olduğu bir alan planlaması ile karşılaşırız.

Minimalizm; Eşya seçimi çoğunlukla sade ve fonksiyonel ürünlerden yanadır.

Sade renkler, arka fonda genellikle sade, açık renkler kullanılır. Bu sayede dekoratif ürünlerde daha hareketli parçaların kullanılması için iyi bir fon oluşturmuş olursunuz.

Işık; yere kadar uzanan, açık renkli ve sade perdeler modern evlerin vazgeçilmezlerinden biridir. İnce ve açık renk perdeler içeri bolca ışık alacağı için daha ferah bir alan görünümü sağlar.

Ayrıca pencerelere yakın yerlerde ayna kullanırsanız ışığı yansıtarak ferah alan görünümünü destekleyebilirsiniz. Metal, cam gibi ışığı yansıtan diğer ürünler de benzer şekilde değerlendirilebilir.

Depolama alanı; özellikle küçük evlerde ölü alanları depolama alanı olarak kullanmak iyi bir tercih olacaktır. Bir kirişin yanındaki boş alan, niş ya da mobilyalarınızın yanında, arkasında kalan boş alanları gömme dolap ya da dekoratif depolama alanları yaratacak eşyalarla doldurabilirsiniz.

Eşya seçimi, açık renkli, küçük ve alçak eşya seçimi oturma alanınıza çok ferah ve geniş bir görünüm kazandıracaktır. Renk olarak tercihinizi beyaz, krem ya da açık toprak tonlarından yana kullanabilirsiniz. Bu renkler sade bir fon oluşturarak dekoratif ürünlerinize alan açar.

Duvar dekorasyonu; evinizin boş duvarlarını hem ev dekorasyonunu tamamlamak hem de ekstra depolama alanı yaratmak için kullanabilirsiniz. Duvar rafları bunun için akıllıca bir seçim olacaktır. Raflar ile kazandığınız alana dekoratif ürünlerinizi, saat eserlerini, fotoğraf çerçevelerinizi ya da bitkilerinizi dizmek için kullanabilirsiniz.

Duvar dekorasyonunu tamamlayacak diğer ürünler arasında duvar tabakları, şapkalar, aydınlatma elemanları gibi dekoratif eşyalar sayılabilir.

Daha fazla dekorasyon önerisi için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön