Duvar Dekorasyonu İçin İpuçları

Duvar dekorasyonu evinize karakter katmak ve tarzınızı yansıtmak için iyi bir araç olabilir. Eğer siz de duvarlarınızı dekore etmek istiyor ancak nasıl dekore edeceğinizi bilemiyorsanız dekorasyon ipuçlarımızdan faydalanabilirsiniz.

İlham verecek duvar dekorasyonu örnekleri için yazımızdan devamına göz atabilirsiniz. Duvar renginden boyama tekniklerine, dekoratif raflardan objelere pek çok fikri inceleyeceğiz.

duvar dekoru

Duvar Rengi

İşe ilk olarak duvar rengi ile başlayalım. Eğer salonunuz ya da odanız küçükse açık renkleri tercih etmenizde fayda var. Açık renkler ışığı yansıtır ve daha ferah bir görünüm sağlar.

Eğer koyu renkleri kullanmayı seviyorsanız blok boyama tekniğinden yararlanabilirsiniz. Blok boyama duvarın belirli bir kısmının boyanması ile dekoratif bir görünüm sağlar. Örneğin bir köşeyi piramit şeklinde boyayabilirsiniz. Ya da duvar raflarınızın arkasını zıt bir renkte boyayarak bölünmüş bir alan görünümü yaratabilirsiniz.

Duvar Rafları

Boyama tekniklerinin yanı sıra koyu renk dekoratif duvar rafları da kullanabilirsiniz. Antrasit, ceviz gibi renkler açık renk duvarlarla kontrast yaratmanızı sağlar. Böylece dekoratif bir görünüm kazandırır. Üstelik duvarlarınızı raflarla dekore etmek size ekstra depolama alanı kazandırır.

Özellikle depolama alanının kısıtlı olduğu küçük evlerde duvar rafları oldukça işlevsel olabilir. Raflarınızı kitaplık olarak kullanabilirsiniz. Ya da bir koleksiyonunuz, plaklarınızı, kasetlerinizi sergilemek için kullanabilirsiniz. Duvar rafları fotoğraf çerçeveleriniz ve tablolarınız için de güzel bir alan olabilir.

Dekoratif Objeler

Duvar dekorasyonunda sevdiğiniz, tarzınızı yansıtacak dekoratif objeler kullanabilirsiniz. Örnek olarak şapkalar, hasır duvar tabakları, ayna ve metal aksesuarlar verilebilir.

Dekoratif objeler yalnızca duvarlarınıza değil yaşam alanınızın tamamına kendi tarzınızı yaratmak için iyi bir araç olabilir. Duvarlarınız ve mobilyalarınızla uyumlu dekoratif objeler tercih edebilirsiniz. Ya da zıt renkler kullanarak odanızın dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz. Dekoratif objelere saksılar, vazolar, lambaderler, sepetler, sehpalar, dergilikler ve daha pek çok ürün örnek verilebilir.

Canlı Bitkiler

Eğer bitki bakmayı seviyorsanız canlı bitkiler yaşayan bir ev konsepti yaratmanıza yardımcı olabilir. Bitkiler dekoratif durmasının yanı sıra havayı temizlediği için sağlığınıza da dosttur. Bitkilerinizi koymak için kullanacağız saksılar, vazolar ve ya sepetler de dekorasyonunuzu tamamlayacak ürünler olabilir.

Daha fazla dekorasyon ipucu için buraya, dekoratif duvar rafları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön