Küçük Salon Dekorasyonu Fikirleri

Küçük salon dekorasyonu için ilham veren fikirler arıyorsanız bu konuda yalnız değilsiniz. Yanlış dekore edilen küçük salonlar ailenizle ya da arkadaşlarınızla geçireceğiniz bol sohbetli saatleri boğucu hale getirebilir. Salonunuza dekore ederken salon dekorasyon örneklerine göz atmak fikir edinmenize yardımcı olur.

İlham veren küçük salon dekorasyonu örnekleri ile salonunuza kendi tarzınızı yansıtırken ferah bir yaşam alanı kazanabilirsiniz. Salon dekorasyonu fikirleri ve dekorasyon ipuçları için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Küçük Salon Dekorasyon Fikirleri

Salonunuzu dekore ederken dikkat etmeniz gereken ilk adım doğru mobilya seçimidir. Büyük, koyu renklerin yoğun olduğu koltuklar, büyük sehpalar, yemek masaları ya da aksesuarlar salonunuzu olduğundan daha küçük gösterebilir. Boğucu bir alan yaratan bu tarz eşyalardan uzak durmalısınız.

Bunun yerine salonunuzda ferah bir ortam yaratacak daha küçük eşyalar tercih etmelisiniz. Açık renk bir koltuk takımı alanınızı ferah ve geniş göstermek için büyük önem taşır. Koltuklarınızı seçerken altı sandıklı modellerden kaçınmanızda fayda var. Yüksek ayaklı koltuklar geniş bir alan illüzyonu yaratır.

İmkanınız varsa zemin döşemesinin açık renk olması küçük salon dekorasyonu için hayat kurtarıcı bir detay olabilir. Portatif sehpalar, küçük dekoratif objeler salon dekorasyonunu tamamlayacak diğer eşyalardır.

Eşyaları, zemini ve duvarları açık renklerle dekore etmek size sıkıcı geldiyse koyu renk dekoratif ürünler kullanabilirsiniz. Koyu renk bir duvar rafı, küçük bir biblo ya da portatif bir sehpa ile kontrast yaratabilirsiniz. Küçük salon dekorasyonu için sıralayabileceğimiz diğer ipuçları arasında ayna, duvar kağıdı ve tablolar yer alabilir. Aynalar salonunuza derinlik katar. Geniş bir alan görünümü yaratır. Duvar kağıtları ve yere kadar uzanan perdeler ile bu geniş alan görünümünü tamamlayabilirsiniz.

Küçük alanlarda dekoratif dokunuşlar yapmak için duvar dekorasyonu iyi bir fikir olabilir. Gizli bağlantılı raflar salonunuza dekoratif bir hava katarken ekstra depolama alanı kazanmanızı sağlar. Bu alanı kitaplarınızı dizmek, bir koleksiyonunuzu ya da plaklarınızı sergilemek için kullanabilirsiniz. Salonunuzda canlı bitkiler bulundurmayı seviyorsanız duvar raflarını ideal bir alan olabilir.

Duvar dekorasyonu için ilham veren daha fazla fikre ihtiyacınız varsa buraya , dekoratif raf modelleri için ise buraya göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön